mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Angst voor spinnen? Deze app is de oplossing

BNR Beter:  Angst voor spinnen? Deze app is de oplossing

Waarom alleen als kind spelen? Spellen kunnen ons helpen om beter te worden in bepaalde taken, oorsuizen te behandelen of zelfs om af te komen van fobieën. Een handige aanvulling op de overbelaste zorg en dure therapieën. Zijn serious games echt wondermiddelen of is het nog maar de vraag of het werkt? hebben.

In deze aflevering van BNR Eyeopeners hebben we het over serious games, het gebruik van spellen met een serieus doel. Dat zijn bijvoorbeeld spellen die het gedrag van mensen op positieve manier beïnvloeden, maar in de zorg en educatie kunnen spellen ook een hele nuttige werking

Onze gasten

  • dr. Tara Donker, universitair hoofddocent klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tara doet voor het ZeroPhobia-project onderzoek naar specifieke fobieën en hoe dit met behulp van AR of VR-therapie behandeld kan worden. Uitkomst: een app die iedereen zelf kan gebruiken als behandeling tegen hoogtevrees, vliegangst of zelfs spinnenangst.
  • dr. drs. Marlies Schijven, professor chirurgie bij Amsterdam UMC en UvA. Marlies verdiept zich in de werking en toepassing van serious games voor zorg educatie en toepassingen als zorgbehandeling.
  • Rob Hulsen, mede-oprichter en CEO van gamebedrijf Hulan. De games van Hulan hebben allemaal een serieus doel in zowel sport-, educatie- als zorgtoepassingen. De app waar ze nu aan werken is Freequency, een app die helpt om Tinnitus (oorsuizen) te behandelen.

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Als podcast en op FM

BNR Eyeopeners verschijnt elke week als podcast. Klik hier om je gratis te abonneren, zodat elke nieuwe aflevering automatisch in je favoriete podcast-app verschijnt. Ook is Eyeopeners elke donderdagavond om 19:00 uur te beluisteren op BNR Nieuwsradio.