mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waardevolle AI voor gezondheid

Lancering podcastserie ‘Waardevolle AI voor gezondheid

Nieuwsbericht | 15-01-2021 | 09:00

Benieuwd hoe artificiële intelligentie (AI) op een goede manier in de zorgpraktijk gebracht kan worden? Zodat patiënten, zorgverleners en burgers daadwerkelijk de waarde ervaren? Vanaf 15 januari 2020 kunt u luisteren naar de podcast ‘Waardevolle AI voor gezondheid’. De podcast is een initiatief van het gelijknamige programma Waardvolle AI voor gezondheid van het ministerie van VWS en is mede mogelijk gemaakt door deskundigen uit de praktijk.

VWS helpt het zorgveld om sneller AI op te starten, op te schalen en op een goede manier in de zorgpraktijk te brengen. Want AI kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van onze zorg en gezondheid. Ook in tijden van Corona. De podcastserie ‘Waardevolle AI voor gezondheid’ helpt daarbij. Ook al heb je als zorginnovator of medisch professionals een druk bestaan, dan kan je gemakkelijk op een voor jou geschikt moment, luisteren naar andere experts die vertellen over de mogelijkheden en zo kennis en inspiratie opdoen.

Specialisten aan het woord

Iedere aflevering praten er andere specialisten uit diverse disciplines. De eerste podcast gaat over de nulmeting AI-toepassingen in gezondheid en zorg in Nederland. Voor deze inventarisatie werden 800 toepassingen aangemeld. Daarvan is ingeschat dat er 400 voldeden aan de scope van het onderzoek; toepassingen die bestempeld zijn als AI (cf.definitie High Level Expert Group) en in de zorgpraktijk worden getest als pilot -of al in gebruik zijn. Een nadere analyse via verdiepende vragenlijsten heeft inzicht gegeven in 111 AI-toepassingen (40% van de mensen heeft geantwoord).

Over de resultaten van het onderzoek praten in de eerste podcast: Iris van Bemmel, programmamanager gezondheid en zorg FME, Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de vereniging van bestuurders in de zorg (NVZD) en prof. dr. Marlies Schijven, hoogleraar chirurgie in het Amsterdam UMC, tevens Chief Medical Information Officer van VWS .

Waar staan we in Nederland met AI voor zorg en gezondheid?

Abonneren podcast

De podcast is iedere 1e en 15e van de maand te beluisteren en duurt circa 20 – 30 minuten. Bent u benieuwd naar de hele serie podcasts en wilt u geen aflevering missen? Abonneer u dan via uw favoriete streamdienst.

Spotify

Apple

Google